Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Ready to go

calender 23 juli 2011 point Britt prijs *liveblog, Goteborg, Malmo, Zweden

Als je denk dat je alles hebt gehad, bommen in Oslo, last minute alles omgooien, nee hoor.. Er heeft een nieuwe vrouw de kamer in Malmö betrokken, en ze snurkt. Nu heb ik de laatste tijd niet geweldig geslapen.. Dagelijks zegt mijn biologische klok om 6 uur dat het tijd is om wakker te worden en vooral niet meer te gaan slapen. Maar dat gesnurk, het helpt niet..

Malmö dus, daar zie je ons niet meer terug. Simpelweg omdat er weinig is, weinig toerisme, weinig variatie, het haalt het bij lange na niet bij Kopenhagen. Tijd voor een nieuwe plek, Göteborg. Eigenlijk was het de bedoeling om nu in Oslo te vertoeven, maar omdat ik slecht slaap hoeft het nog niet te betekenen dat me moeder dat ook moet doen.

We slapen in een heus hotel. Gisteren avond moesten er knopen worden doorgehakt, wat nu.. Als echte vikingen hakte we die knoop met oerkracht door. Het is dus een hotel in Göteborg geworden. Maar daar ben je niet in een poep en een scheet, drie heuse uren in de trein moeten er van pas komen. Wat trouwens leuk was! Hoe dichter we bij de bestemming aankomen hoe meer blauwe lucht er tevoorschijn komt. Het landschap is mooi. Het heeft wel iets weg van Frankrijk, zo heuvel achtig. Maar het is wat woester, minder gemaakt, natuurlijker. Je ziet tussen de bomen door af en toe wat gekleurde zomerhuisjes, gele velden en bruine, niet gevlekte koeien. Soms wat meren, in de verte bergen, ja! Dit is Zweden! Eigenlijk alleen nu nog een beer of een eland, maar die zitten niet langs het spoor (denk ik).

Trouwens, heel handig, in de treinen hier, ook in Denemarken, zitten stopcontacten! Telefoon opladen doe je gewoon in de trein. Aangekomen in Göteborg was het erg warm, echt zomers. Het hotel was even zoeken maar zit op een goede locatie, niet te luxe, precies goed. Morgen hebben we zelfs ontbijt, waar we dus ook grondig gebruik van gaan maken. Vandaag de stad door geweest, echt een doolhof van winkels.. Alsof het nooit ophoudt. Tegen het eind van de middag begon het pikdonker te worden. Binnen no-time barste er een bui los. En iedereen mag hier dan hip in regenlaarzen en regenjasjes lopen, wanneer er dan echt een druppel valt weten ze niet hoe snel ze weg moeten komen. Morgen gaan we naar Oslo, met de bus, circa drie uur rijden. We verheugen er ons op. Het land doorrijden en er echt wat van zien. Kortom, we gaan gewoon door, op naar het land van de vikingen!

Britt   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone