Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


See you soon Abba, hallo vikingen

calender 24 juli 2011 point Britt prijs *liveblog, Goteborg, Zweden

Weer een stad achter ons gelaten, Goteborg. We hebben heeeeeeelijk geslapen en waren voor ons doen dan ook laat wakker, half 9. Helemaal weer opgeladen. Eindelijk ook eens ontbijten in het hotel. Niet veel later zijn we de stad nog ingetrokken. Ons plan was het historisch natuur museum. Mazzelpikken dat we zijn was ook dit museum gratis, voor iedereen jonger dan 25. Na de gratis musea woensdag in kopenhagen hebben we dus nog altijd niks voor musea betaald! Fijn!

Minder was dat het museum op een berg lag, niet heel hoog maar hoog genoeg om het een berg te kunnen noemen. Ik snap wel dat die Zweden allemaal slank zijn, je moet er wat conditie voor hebben. Het museum zat vol met dode opgezette dieren. Sommige echter dan de ander, terwijl ze toch allemaal echt waren. Dat heeft Naomi nog even gecheckt, ontdanks de “niet aanraken” bordjes. Badass dat ze is.

Meer tijd om iets te doen hadden we niet echt. De bus naar Oslo was het volgende deel. Helaas, hoe dichterbij we kwamen, hoe slechter het weer. Laten we het erop houden dat de stad rouwt en de wolken meedoen. De busreis, jeetjemina wat is het hier mooi. Fok de regen. Prachtige dorpjes aan grote wateren, gekleurde huisjes. Het kan allemaal zo op een ansichtkaart. Waarschijnlijk wil je er niet doodgevonden worden, zo weinig zal er te doen zijn, maar mooi is het zeker, het oog wilt natuurlijk ook wat. Het landschap past zo in een aflevering van ‘drie op reis’.

We hebben het land van Abba dus ingeruild voor het land van woeste vikingen. Veel verschil in landschap is er niet, zo minimaal dat je er niet je vinger op zou kunnen leggen. Drie dagen geleden dachten we nog in Deense kronen, vanmorgen in Zweedse en vanavond in Noorse. We pinnen dus het meeste. Iedere keer als je net aan het geld gewend raakt krijg je weer wat anders. Wat dat betreft kunnen we niet wachten totdat we voet aan wal zetten in Finland. Echt het centrum van de stad is groot, een moderne stad. Het hostel zit op een goede locatie en ik bid dat er niemand snurkt. Sommige straten zijn afgezet en staan militairen voor. Je ziet er ramen uitliggen of dicht getimmerd zijn. Verder regent het nog steeds. Jiska gaf de tip bij Peppers Pizza te eten, dat doen we dus ook. Morgen erop uit!

Britt   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone