Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Money, money, money

calender 26 juli 2011 point Britt prijs *liveblog, Karlstad, Noorwegen, Oslo

Rode woesten baarden, helmen met horens, Noorwegen. We zijn er dan niet lang geweest maar hebben ons prima vermaakt. Het was indrukwekkend alles van zo dicht mee te kunnen maken. Mooi om de Noren zo allemaal samen te zien komen. Een goed volk. Ondanks die ene gek mogen ze trots zijn om Noors te zijn. Trots op wat ze de slachtoffers hebben gebracht, prachtige manier van herdenken. Mooi om zo terug te kunnen kijken op het land. We zijn nu een week onderweg en hebben ons gesetteld in onze vijfde stad, Karlstad.

Ondertussen probeer ik Naomi over te halen ook een stukje te schrijven en in Karlstad wilde ze het wel doen, dus verwacht deze dagen ook de belevenissen van Naomi! Niet dat die heel erg verschillen, maar leuk is het wel! Stay tuned! Vanmorgen zijn we vertrokken uit Oslo, we hebben nog een boodschapje gedaan en zijn opnieuw bij de bloemen gaan kijken. Gisteren avond tijdens de tocht was het erg druk en konden we zo goed als niks zien. Er liggen duizende bloemen. Ook hier was weer veel media aan het filmen. We blijven niet lang en doen nog een boodschap op de wc voor we uitchecken.

Gisteren hebben we een rechtstreekse bus naar Karlstad geboekt, ongeveer drie en een half uur is het reizen. Dachten we even lekkere broodjes voor onderweg te hebben gehaald, witte bolletjes, tenminste daar leek het op. Zo zeg, wat waren die vies! Nee het Noorse eten gaan we absoluut niet missen. Oslo was een mooie stad maar is ook wat vies, sommige delen lijkt het een beetje op de van der pekstraat in Noord. Sowieso is dit het eerste land waar we zoveel immigranten hebben gezien. Veel mensen bedelen op straat, wij vinden het maar irritant. Leuk om eens geweest te zijn maar niet percee voor herhaling vatbaar. Al is de omgeving echt prachtig, iedere (natuur)liefhebber kan hier blijven genieten.

Zodra je het centrum van Oslo uitrijdt kom je al in de bergen, schattige huisjes staan er boven op en kijken uit over een prachtig meer met in de verte eilandjes en de huizen aan de andere kant van het meer. Iedereen zou denk ik wel zo een uitzicht willen hebben. Ook onderweg naar Karlstad komen de meest prachtige plekken voorbij. En als we het weerbericht mogen geloven zitten we goed de komende dagen, wie weet komen we zelfs wel met een kleurtje terug.

Op de grens van Noorwegen en Zweden moet de bus stoppen en komt er een mannetje met hoedje en hesje binnen, hij bekijkt iedereen is goed. Niet veel daarna komt er een zwarte labrador binnen, zonder hoedje met hesje. Bij ons aangekomen begint de hond als een gek te blaffen, Naomi der tas… Het mannetje kijkt der streng aan en in het Zweeds vraagt hij of ze mee naar buiten komt.. Nee grapje, de hond kwispelt wat af maar heeft nooit geblaft, we mogen allemaal Zweden in. Extra scherpe controle zullen we maar zeggen.

De rest van de weg zouden zo allemaal uit een film kunnen zijn en uit elk huisje zou zomaar een meisje kunnen komen met rode vlechten en een paard boven der hoofd. Na 3,5 uur komen we aan, het is klein en schattig en eerlijk gezegd heb ik mijn twijfels… Moeten we hier de komende vier dagen doorbrengen? Naomi daarintegen staat bijna net zo enthousiast te kwispelen als die hond in de bus. Inmiddels is het bloedheet buiten en dat blijft de komende dagen ook zo. Het hostel lijkt ook een kasteel en het is ook vrij luxe, we hebben zelfs een tv! Buiten lijkt het een beetje op Nederland. Het centrum is klein maar schattig. Naomi heeft inmiddels alle info uit een man met gebrekkig Engels getrokken en een plan getrokken. We hebben dus genoeg te doen de komende dagen, wat we gaan doen lezen jullie vanzelf wel! We gaan ons eerst eens volvreten bij de burger king, die hier maar een drol kost!

Britt   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone