Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Zweedse zomer zon

calender 27 juli 2011 point Britt prijs *liveblog, Karlstad, Turku

Hallo! Hoe zonnig is het daar eigenlijk? Ik wil niemand jaloers maken maar hier is het heerlijk! Een paar kleine wolkjes aan de lucht, maar verder hebben we hier ook echt geen vuiltjes aan de lucht. Kortom we hebben het goed hier. Het is op en top zomer.

We zijn de dag begonnen met Zweeds knäckebröd buiten in het zonnetje. Overigens een waarschuwing het woord zonnetje gaat erg veel vallen in deze tekst. De volgende missie was een fiets. We hoorde dat deze in het centrum waren te krijgen. Na wat gezoek vonden we ze, maar huren was niet mogelijk. Nee daar doen ze hier niet aan. Je mag ze alleen maar lenen. Ja gewoon gratis en nee daar zitten geen haken en ogen aan, je krijgt een fiets en je brengt die weer terug. Zo simpel kan het leven zijn.

We hadden een plan om naar een natuurpark te fietsen. Nooit gevonden. We kwamen op een weg uit die rechtdoor ging, de komende 90km. Niet geheel vreemd hebben we dat uiteraad niet helemaal gefietst. Dat fietsje was overigens een beetje een uit de kluiten gewassen kinderfiets, je trapt je dan ook een beroerte en na een uur zou je willen dat je je kont kon amputeren. Uiteindelijk hebben we 30km gefietst. Naomi wilde halverwege ergens nog een bos in, maar ik was bang dat we een beer zouden tegenkomen. Inmiddels was het nog warmer en was fietsen in een bikinitopje een fijne verademing.

Op onze 30km tocht hebben we heel gezond appeltjes gegeten, want we eten heus niet alleen maar burger king en mac. Want ik weet best dat jullie dat denken. Omdat we het wandelding nooit gevonden besloten we andere koers te nemen. Ondertussen hadden we in de supermarkt een warm stokbrood en iets wat op kruidenboter leek gescoord en heerlijk opgepuizeld.

De volgede wandelroute dachten we ook niet gevonden te hebben dus zijn we maar een park in gegaan. Aangezien het bloedheet was waren we niet de enige daar. We besloten door de lopen en kwamen heel toevallig op de route uit waarvan we dachten dat we het niet konden vinden. Mariebergsskogen heette het geloof ik.. Google maar! Het was idegeval fijn! Weer vijf kilometer erbij. We hebben weer prachtige natuur gezien, het is hier een stuk platter dan de rest van Zweden.

Godzijdank want ik moet er niet aan denken op zo een fietsje de bergen te trotseren. Als afsluiter van de dag zijn we uit eten gegaan. Weer voor een drol. Voor 13 euro heb je je buikje vol en ook je blaas. Een beetje Zwitser leven gevoel. Kortom prima te vertoeven. Naomi ziet inmiddels net zo rood als de tomaten op het brood in Denemarken en ik ben nog steeds dezelfde melkfles. Maar geen zorgen daarover, morgen gaan we er weer uit op en voor je het weet komen we als twee negers met een afgetraind lichaam thuis.

Britt   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone