Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Vakantie?

calender 20 juli 2013 point Joep prijs Gastblog

Vakantie, wat is het eigenlijk? Mijn eerste gok zou zijn een ‘rustmoment’ na maanden soms zelfs jaren van inspanning. De vervolgvraag is dan, spannen we ons tegenwoordig zoveel in dat we rustmomenten nodig hebben? Het lijkt me niet zo dat de oermens op sabbatical ging of tijdens een winterse jacht tegen zijn tribe zeurde: ‘Yo, de balle, ik ga even naar de zon!’.

 

Dus wat is dat nou vakantie? Aan het begin van deze eeuw ging men niet op vakantie. Mijn opa werkte op het land en wist dat hij dat zou blijven doen, de dienstplicht ontnam hem (gelukkig?) dit privilege. Het gros van het Hollandse volk wist dat ze altijd op het land zouden blijven en hadden daar vrede mee.
 Helaas heb ik op het moment dat ik mij voorbereid op een reisje naar China geen tijd om op onderzoek uit te gaan. Ik weet in ieder geval dat vakantie iets nieuws is. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met de hedendaagse globalisering van onze Aarde. Daarnaast denk ik dat elk individu zich misschien wel wil onderscheiden van de rest door de foto’s van zijn of haar hotste bestemmingen te uploaden of te twitteren welke olifant ze nu weer hebben zien poepen. Op deze manier laat men overkomen dat zij in ieder geval toch echt wel goed bezig zijn en totaal genieten van het leven terwijl ze de mensen die hier in hun comfortzone lekker hun ding doen, een onzeker gevoel geven.

 

 

“Reizen geeft je het gevoel dat je altijd iets aan het doen bent en nergens je tijd verspilt. Je voelt je zeker van je zaak en laat graag de controle varen.”

 

 

Waarschijnlijk denk ik teveel na, vakantie is toch gewoon lekker? Die nieuwbouw en Nederlandse nuchterheid mag ook wel eens afgewisseld worden door de gekste ravijnen en met ijswater gevulde klotsende rivieren.
Voor mezelf is vakantie eigenlijk twee dingen. Daar moet ik wel bij zeggen dat ik niet 4 weken op Ibiza ga liggen, alhoewel ik het begrijp dat andere mensen dat wel chill vinden. Voor mij is vakantie reizen en zo de wereld leren kennen vanuit een ander perspectief. Reizen geeft je het gevoel dat je altijd iets aan het doen bent en nergens je tijd verspilt. Je voelt je zeker van je zaak en laat graag de controle varen. Aan de andere kant ontdek je nieuwe delen van de wereld die je een tijdloos gevoel geven en tegelijk inspireren met betrekking tot je eigen leven. 
Maar natuurlijk is vakantie ook de tijd om even hard neer te ploffen op het strand met een pul bier en grappen maken over de asscrack van één of andere dikke Europeaan. 
Anyways, morgen vertrek ik naar China. Vier weekjes backpacken met mijn neef de natuur in, ik heb er heel veel zin in al weet ik niet echt waarom. Als ik daar achter kom laat ik het wel weten.

 

Trouwens, nog een tip voor de mensen die in Nederland blijven. Twee goede vrienden van mij zeilen rond Friesland, de Wadden en het Ijsselmeer op een schip dat te huren is voor groepen. Ze leren je zeilen en laten je de mooiste dingen zien in een weekje!

Joep   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone

  Reacties

 1. Karin

  Stoer! Ik wil ook naar china, ben benieuwd naar je verhalen!

  reageer op dit bericht


 2. Hanna

  Heel cool. Wanneer post je weer?

  reageer op dit bericht