Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Beter laat dan nooit

calender 17 december 2013 point Naomi prijs Engeland, Londen

 

Ongeveer 3 maanden geleden – beter laat dan nooit! – had ik mijn heerlijk onvoorbereid last-minute citytrip naar Londen! Oke, hij was niet zo onvoorbereid want het was semi-georganiseerd tripje via de academie! Maar voor mij kwam hij redelijk onverwachts dus onvoorbereid!

 

Zoals ik toen al vertelde verbleven wij in “The Dictionary Hostel” in de wijk Shoreditch. De locatie was súper! Bricklane is super hip en ook het hostel bevond zich boven een prima barretje! In de kelder bevond zich de keuken voor het hostel waar je je ontbijt kon klaar maken, op de begane grond bevond zich de receptie (met wifi) een mini koffie/ontbijt winkeltje en tenslotte een bar met dakterras. De slaapzalen waren ook prima – we sliepen zo ongeveer met 14 man op een kamer en deelde één douche en toilet. Het was krap maar prima te doen! Zodra je het hostel uitstapte rijden daar de famous leuke bussen (waar ik al gelukkig van word als ik ze zie…) en een paar straten verder vind je Bricklane. Hier zijn alle hipster winkeltjes en mensjes te vinden! Van second-hand shops tot merken, koffie barretjes en loungy tenten…Goed geklede mensen, hippe eettentjes op straat (als in: eetkar, picknick tafels – happen maar!) maar hier door een super goede sfeer en lekker eten!

 

Voor de rest heb ik een bezoekje gebracht aan Tate Modern, Saatchi en Saatchi (aanrader!),het Victoria & Albert Museum, heb ik naar de Big Ben, Eye en the London bridge gezwaaid en was ik verder te vinden op de AGI open conferentie (oude rotten uit het vak die wat leuke praatjes gingen houden). Hier en daar wat langdradig en saai maar uiteraard zaten er ook leuke lezingen bij! Zoals ontwerpers die over hun obsessies gingen praten, daar voelde ik me al een stuk beter thuis. Goodiebag hier en daar, gratis boekjes en mooie publicaties! Hipster lunch met luxe sandwiches en een cake-achtig iets. Ik had niks te klagen!

 

Trouwens leuke tip! Ga in de avond naar een museum of gallery. In Londen is het gebruikelijk dat ze op enkele avonden geopend zijn en vergeet dan maar het stoffige imago. Denk aan muziek, hippe mensen en coole exposities en verzamelingen. Zeer zeker de moeite waard!

 
 


 

Naomi   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone

  Reacties

 1. Vera

  I loooooove shoreditch!

  reageer op dit bericht


 2. Jelke

  oooooh Londen, zucht, steun, als ik kon zou ik er nu nog heen lopen 🙂

  reageer op dit bericht