Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


I’m the king of the world

calender 30 december 2013 point Naomi prijs Column

 

“Jack, I want you to draw me like one of your French girls.”

 

Een welbekende (zeker voor de internet generatie die bekend is met memes) quote uit de film Titanic uit 1997. Mijn allereerste hitkrant poster, aan de binnenkant van mijn klerenkast, was van Leonardo Dicaprio, of misschien toentertijd beter bekend als Jack. De film gaat over de twee geliefden Rose DeWitt Bukater en Jack Dawson, die elkaar ontmoeten tijdens de fatale overtocht van de RMS Titanic in 1912. Oftewel een zoetsappig dramatisch verhaal op een gigantisch schip dat uiteindelijk tegen een ijsberg aanvaardt en zinkt.

 

Ze waren ervan overtuigd dat de Titanic onzinkbaar was. Er waren zelfs drie Nederlanders op het schip aanwezig (een passagier, een stoker en een kok)…En ondanks dat ik weet dat de technologie nu beter is, dat de cruise schepen komen en gaan en dus  de afstanden al tig keer hebben afgelegd. Waarschijnlijk zónder een ijsberg onderweg tegen te komen…toch zou ik de neiging hebben om als een neuroot alle reddingsboten te checken, te berekenen (dat heb ik zelfs op de boot naar Terschelling gedaan) en misschien ben ik zelfs in staat om de gehele cruise met een prachtig oranje reddingsvest rond te lopen.  Aan de kleur zal het niet liggen…

 

Maar ik krijg de Titanic maar niet uit mijn hoofd! Het lijkt mij serieus eng om zo een cruise te maken…die dagen die je op zee bent lijken mij zo eindeloos. Er is geen uitzicht, alleen maar een oneindige zee die ook nog eens oneindig diep lijkt te zijn, en wat daar onder wel allemaal niet leeft…! Ik krijg er de bibbers van! Maarrr aan de andere kant trekt het mij toch ook aan… Ik vergeet nooit dat ene moment in Venetië waar ik als klein meisje (letterlijk klein) aan land stond en omhoog keek naar een gigantisch schip dat zo aan mij voorbij ging. Het was immens, het voelde zo vreemd alsof Venetië helemaal niets was! (Britt heeft ook al eens eerder oog in oog met een cruiseship gestaan vanuit ghetto Amsterdam-Noord 😉 – lees het hier) En als ik op zo een cruise mijn Jack tegen kom – dan is het dat zinken misschien wel waard!

 

Later volgende week post ik een top 3 aan cruise reizen die ik graag zou willen doen, als ik durf – stay tuned!

 

Naomi   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone

    Reacties

  1. Anna

    aaaah titanic <3

    reageer op dit bericht