Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Weer Terug

calender 2 januari 2014 point Joep prijs Gastblog

 

“China heeft me veranderd. Reizen verandert je.”

 

Inmiddels is er al weer bijna een half jaar voorbij sinds China. Veel is mij nog steeds super helder. Laatst ontving ik van het Nieuw-Zeelandse meisje, die we daar hebben leren kennen, de recordings van onze jamsessie in Tagong op het Tibetaanse Plateau. Wat ik mij nu nog steeds helder herinner van de laatste dagen alleen al waren vooral de foute clubs in Xi’An, de fantastische nachttreinreizen waarin ik heb gekaart met talloze Chinezen en met ze heb gecommuniceerd via smartphone translate, de smog van Beijing, de échte Chinese muur waar ik samen met een Canadees en twee Nieuw-Zeelanders een biertje dronk in een wachttoren en vervolgens overnachtte op de stenen grond met een bibberende Canadees naast me, het laten maken van een pak bij een vrouwtje wat toch nog zoveel mogelijk geld van mij afhandig wist te maken, de hitte, de smog, de sensuele massage in een badhuis in Shanghai en waarschijnlijk bij verdere diggings nog wel veel meer dingen. Die gebeurtenissen weet ik nu nog, na 4/5 maanden super hard werken aan mijn master scriptie, het nationale roeiteam dat ik coach en de vele andere bezigheden voor mijn roeivereniging. Het is al weer bijna oud & nieuw, en ik kan tevreden terug kijken.

 

China heeft me veranderd. Reizen verandert je. Ik had me een jaar geleden niet kunnen voorstellen dat ik dingen doe zoals ik ze nu doe en ik weet zeker dat de zelfreflectie die ik in het Oosten heb ondergaan wij hier echt tot heeft gebracht. Lieve lezers van deze mooie blog, mogen we hopen dat er nog vele reizen en vele ontdekkingen volgen en natuurlijk vooral voor jullie! Kusjes uit Utrecht en Happy New Year!

 

Joep   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone

  Reacties

 1. Anne

  China… Ik mis echt nog dagelijks de tijd dat ik daar woonde. Wat leer je veel in dat land. Dat je eigenlijk niet eens een land kunt noemen omdat het zo enorm is. Reizen is belangrijk voor je ontwikkeling, daar geloof ik heilig in. Zou je nog een keer terug willen, of nu op naar andere gebieden?

  Trouwens, in het artikel staat ‘het is al weer bijna oud en nieuw’, maar is vandaag geplaatst (nog een dingetje, het is de Chinese muur :))

  reageer op dit bericht

  Joep

  Haha, zeker weten! Ik wil de Silk Road doen de volgende keer!

  reageer op dit bericht