Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Only the birds know why

calender 11 februari 2014 point Naomi prijs Athene, Griekenland

 

Athene. Een van de voornaamste godinnen uit het Griekse pantheon, de godin van de hemel en vooral bekend als de godin van de wijsheid (althans in de boekenseries die ik heb gelezen). Maar ook de hoofdstad en grootste stad van Griekenland. De stad die ik vorige week heb mogen leren kennen met mijn fabulous oma!

 

We verbleven in het Novus City Hotel in het centrum van Athene. Ze omschrijven zichzelf als stylish, urban en essential. De hotelkamer was ruim en luxe maar de rest van het hotel vond ik ietwat kil en net-niet modern, ondanks dat ik wel het gevoel had dat ze erg hun best deden. Maar dat valt dan weer allemaal in het niets als je op het dakterras komt. Terras, zwembad én uitzicht op het mooie Akropolis.

 

Het Akropolis was dan ook onze eerste toeristische uitstapje! Het Akropolis ligt op 156 meter hoog en kijkt uit over de hele stad. Ondanks dat oma misschien liever de “makkelijke” route wilde doen (dan loop je om het akropolis heen gelijk naar de hoofdingang), raad ik toch aan om binnendoor naar boven te lopen. Hierdoor loop je onder andere langs het Dionysistheater en kan je hier en daar wat klimmen! Vlak naast het Akropolis bevind zich de wijk Monastiraki. Als je hier rondloopt kom je vanzelf terecht in de grote winkelstraat Ermou die eindigt bij het Parlement waarnaast zich een andere toeristische volksbuurt bevind namelijk Pláka.

 

Wij bevonden ons het meest in de wijk Monastiraki. Hier hebben wij in een enig restaurant gegeten waar we de enige toeristen waren. Het restaurant is van de familie Bairaktari en daar zijn ze trots op. Van de grond tot aan het plafond hangen foto’s van de eigenaren en hun klanten plus af en toe een jesus schilderijtje. Midden in het restaurant zatten twee Griekse muzikanten hun best te doen en de eigenaar deed af en toe een dansje. Hier heb ik kennis gemaakt met Tzatziki en Gyros – lekker!

 

Verder hebben we het ons gemakkelijk gemaakt en hebben we gebruik gemaakt van de hop-on hop-off bus. Ik weet dat er veel mensen allergisch zijn voor deze toeristische attracties maar het is toch echt een hele makkelijke oplossing om snel en gemakkelijk naar de mooiste plekjes van Athene te komen bijvoorbeeld de Varvakios markt. Ook hebben we ons om laten praten door een taxi chauffeur om ons het eerste stadium van Athene te laten zien en ons later een berg op te rijden waar we naar de panorama view van de stad konden bezichtigen (en dat voor maar 25 euro). Deze man kon ons de leukste funfact vertellen die ik nog altijd nader wil onderzoeken! Oke, even snelle google search gedaan maar ik vind niks. Misschien lulde die man uit zijn nek maar ik vond het tof. Hij vertelde dat er nooit vogels op de monumenten zaten. Ze zaten wel op de muren/rots achtige wanden er omheen maar nooit op het marmer… “Only the birds know why, lady”

 

Naomi   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone

    Reacties

  1. Oma

    Ja, heel onverwacht met Naomi naar Athene, was heel gezellig en leuk. Het eten was lekker, maar veel te veel. Mooie stad, de mensen keken niet erg vrolijk. Bij alle bezienswaardigheden stonden bordjes met: gerealiseerd met EU-subsidies. Hebben wij tenminste iets teruggezien van ons geld.

    reageer op dit bericht