Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Op chique @ Restaurantweek

calender 31 augustus 2014 point Amber prijs Travelista

Ik durf het best te zeggen mijn bankrekening kan chique diners niet aan! Maar, oh yeah, het is restaurantweek. Van 28 augustus t/m 7september kun je in mooie restaurants terecht voor een 3-gangen diner voor maar EUR 27,50. Wij hebben gekozen voor L’invité le Restaurant gelegen aan de Bloemgracht in Amsterdam.  Zij gebruiken verse en organische producten en minder suiker, vet en zout. Klinkt goed, want lekker eten is oké maar tonnetjerond het restaurant uitrollen is ook weer  zo wat.

Met mijn nette kledij en haartjes in de krul, ging ik zoals het een echte nuchtere Amsterdamse betaamt, op de fiets.  Het is heerlijk hoor om langs de grachten te fietsen, muziekje op, mensen kijken etc…  Maar toch jammer dat mijn haar altijd eindigt in een Coupe de Woei. En had ik niet net iets eerder weg kunnen gaan? Dan had ik niet zo hard in de tegenwind hoeven te fietsen, hallo verlopen mascara!

Maar zoals Bassie en Adriaan al zeiden: “Altijd blijven lachen!” Dus met mijn natural messy hair en smokey eyes ging ik samen met mijn nog wel fris en fruitige vriendinnetjes lachend naar binnen.  Daar aangekomen krijgen we een mooi plekje toegewezen en of wij eerst lekker willen beginnen met een prosecco?… Uhh JA!

De ober verteld dat de chef een verassingsmenu heeft,  maar dat wij wel mogen doorgeven wat wij echt niet lusten of waar wij echt geen trek in hebben. Mieke meldt dat zij niet zo van Rib Eye houdt, Yvette zegt alles te lusten en ik ga in deze tent natuurlijk niet beginnen over de gevreesde rookworst.  De ober is nog geen drie stappen weg en Yvette vraagt zich hardop af, of zij niet had moeten zeggen dat zij rauwe zalm niet zo lekker vindt. Nee joh, dat zou wel heel toevallig zijn!

Nadat wij een wit chocolaatje met een passievruchtbom in onze mond tot ontploffing hadden laten brengen (we werden gewaarschuwd: “In 1x in je mond en goed je mond dicht doen, anders loopt alles eruit”), werd de eerste gang geserveerd. Guess what? Gemarineerde rauwe zalm…..Gelukkig kon mijn geliefde vriendin deze versie zeer waarderen.

En geloof het of niet, maar in de tweede gang was de Rib Eye  de hoofdact. Gelukkig voor Mieke kreeg zij een visje. Een golf van opluchting ging door mij heen toen ik zag dat het toetje niet uit een rookworst bestond, maar uit een lekkere hazelnoot chocolademousse taart.

Maar het chocoladeding wat wij bij de koffie en thee kregen was toch echt het hoogtepunt van de avond. Wij zeiden niets anders tegen elkaar dan hmmm wauw oooh en aahhh.

Na deze culinaire extase gingen wij voldaan naar huis. Volgende week maar weer aan de kipcorn!
Restaurantweek |Travelist

Amber   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone

    Reacties

  1. Naomi

    Dat klinkt als een super gezellig en lekker avondje :)!

    reageer op dit bericht