Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Allemachtig prachtig

calender 11 januari 2015 point Britt prijs *liveblog, Amerika, New York

imageimage

Dat was hem dan, ons allereerste hele dagje in New York! Wat voor een zeg, allemachtig prachtig! Gisteren avond dachten we nog dat een jetlag niet aan ons besteed was maar toen de wekker 5 uur zei en onze ogen wagenwijd openstonden hebben we er stiekem toch eentje opgelopen. Wel met het voordeel dat we vroeg uit de veren zijn. Rond 9 uur hebben we op zijn Amerikaans een creamcheese bagel weggewerkt en maken we ons op voor ons eerste avontuur.

Het is kraakhelder, geen wolkje aan de lucht en een graad of vijf onder nul, het weerbericht zegt dat het qua gevoelstemperatuur rond de -15 is. Alsof we Siberië gaan trotseren zijn we warm gekleed en gaan we naar het Empire State. Het is een minuut of tien lopen dus we zijn er zo en voor we het weten staan we er bovenop. Het is serieus onbeschrijfbaar mooi en alsof we New Yorkers zijn herkennen we allerlei punten. We maken wat foto’s roepen af en toe wat oeh’s en a’s en haasten ons dan weer naar beneden. Boven waait het keihard en als het aan de grond als -15 voelt moet het boven -20 zijn.

Onderweg naar ons volgende punt komen we wat winkels tegen en oriënteren we ons op wat we allemaal met één armbeweging met een creditcard kunnen betalen, maar we kopen nog niks. Via de High line (een oude spoorlijn die is omgetoverd in een park dat een paar meter boven de grond door New York loopt) gaan we naar Chelsea Market. Dit is een food Market met allerlei kleine zaakjes, bakkers, boodschappen, maar ook hippe winkeltjes met mooie spullen waar je hebberig van wordt. De eerste armbewegingen worden gemaakt en met een tasje aan ons arm gaan we naar de wat kleinere wijkjes waar je je niet meer in het hart van de stad waant, het is er wat schattiger en vooral rustig. We tanken wat vitamientjes met een serieus lekker sapje en gaan via plekken als het flatiron terug naar de winkels.

Vanmorgen was het nu rustig maar inmiddels zijn de winkels gevuld met mensen die denken dat het Primark is met uitverkoop, halleluja. We doen onze eerste inkopen en gaan blij terug naar het hotel. Het is inmiddels donker en met ons kaartje mogen we vandaag 2x op het Empire State, ook na 8 uur ’s avonds, dat doen we dan ook na het eten. Het is nog mooier, imposanter en vooral kouder dan vanmorgen, maar wauw!

Op naar morgen!

Xx

Britt   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone

  Reacties

 1. Marga

  Ziet er geweldig uit

  reageer op dit bericht


 2. Naomi

  Leuk leuk leuk!

  reageer op dit bericht


 3. Edwin Hengelmolen

  Hoi meiden.

  ziet er werkelijk geweldig uit. Op de foto’s al…laat staan in het echt.
  Heel veel plezier verder nog vanuit een koud en heel winderig Nederland.

  reageer op dit bericht


 4. paula

  Wat schitterend, geniet er maar lekker van

  reageer op dit bericht