Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Kilometervreters

calender 12 januari 2015 point Britt prijs *liveblog, Amerika, New York

imageimageimageimage

Zoals iedere ochtend maken we een plan voor de dag, we kiezen een paar highlights, maken een route en onderweg komen we plekjes en winkeltjes tegen waar we onze aankopen ‘inventariseren’.

Vandaag beginnen we op 5th Avenue (een winkelstraat, zoals eigenlijk bijna iedere straat hier), we duiken er een paar in en komen nog zonder aankopen eruit. De straat is lang, heel erg lang en we lopen eigenlijk alles hier. We hadden een geweldig plan voor een metrokaart maar stiekem is het veel leuker om de buurt ook echt te verkennen.

Aan het eind van de straat begint Central Park. Waar in de stad de sneeuw sporadisch hier en daar nog licht is het park nog bedekt onder een witte deken. Tientallen eekhoorntjes verzamelen blaadjes voor hun nestje (denk ik). Eigenlijk wilde we gaan fietsen maar gek genoeg kunnen we geen fietsen vinden, dus lopen we (weer). Het park zit vol met sportief volk en hondjes met sokjes aan.

Via het park komen we bij het American Museum of National History, ook wel bekend van de film Night at the Museum. Het is enorm en loei druk. Cultuurbarbaren dat we zijn slaan we de helft over en gaan eigenlijk meteen door naar de dino’s. We mochten ook nog naar een film maar gek genoeg zijn we voor het eerst de weg kwijt en missen we de hele film. Het is een museum waar je je uren (dagen) in zou kunnen vermaken maar wij doen het in een nieuw wereldrecord.

We gaan weer via dezelfde weg terug en doen op de terugweg de eerste aankopen van de dag. We chillen een uurtje of twee op de kamer en doen research naar plekjes om te eten, via internet komen we bij Duke’s uit, 4 minuten van het hotel vandaan. Van buiten ziet het er wat vreemd uit maar van binnen is het een ultiem Amerikaanse diner. American Football staat keihard aan en onder het genot van een enorm glas drinken werken we hamburgers weg, Amerikaanser gaat het niet worden.

Ze noemen New York niet voor niets de city that never sleeps en winkels zijn hier tot middernacht open dus gaan we nog naar Times Square, waar we (weer) inventariseren, bang dat als we iets kopen later iets tegenkomen wat toch leuker is.

We hebben er weer heel wat kilometers opzitten voor vandaag, met een beetje rekenwerk komen we nu op gemiddeld 10km per dag, geen zorgen dus over alles wat we wegwerken 🙂

Xx

Britt   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone

  Reacties

 1. Naomi

  Hamburgerssssssssss!

  reageer op dit bericht


 2. Marga

  Je arm lijkt wel gegroeid komt dat van de grote bekers of van de zware tassen.

  reageer op dit bericht