Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Miami heat

calender 16 juni 2015 point Britt prijs *liveblog, Amerika, Miami

image

image

image

Een jetlag is eigenlijk heel erg handig, vooral als je ’s ochtends kom 6:50 verwacht wordt voor een bus klaar te staan. Dat ging voor de verandering eens vlekkeloos. Rond 7 uur zitten we in de bus en nadat de chauffeur een paar keer verkeerd gereden bleek te hebben komen we aan bij Sawgrass tours. Hier gaan we een tocht door de Everglades maken. Het grootste natuurgebied in Florida en het enige ter wereld waar zowel alligators als krokodillen wonen.

Op het moment dat we uit de bus stappen heeft er zich net een grote donkere wolk boven ons gevormd en daarom mogen we nog niet in de boot. We worden naar de andere dieren gebracht en krijgen daar wat uitleg. Een iets te dikke jongen verteld gepassioneerd over de dieren die ze daar hebben en hoe ze er terecht zijn gekomen. We zien puma’s die voorkomen in Florida, Bobcats (die we ook al langs ons hotel hebben zien lopen) en Flower, het stinkdier wat we ook mogen aaien, die kans laten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan.

Wanneer het eindelijk is opgeklaard mogen we op de hovercraft. We krijgen een paar oranje oordoppen en stappen in de boot bij kapitein Jim. Net voor de neus van een jongetje pikken we de laatste twee plekken op de eerste rij van de boot in en dan gaan we het moeras in. Jim doet goed zijn best en binnen een paar minuten spotten we de eerste alligator al. Het is niet zo dat wanneer je een toer doet dat je zeker weten alligators ziet, ze zijn immers wild, maar wij zien er drie en ze zijn behoorlijk groot. Jim gooit er nog een hoog tempo in en we gaan als een malle de everglades door. We spotten nog aasgieren en roofvogels en voor we het door hebben staan we alweer aan land.

De volgende stop is South Beach Miami. Het toeristische gebied, bloedheet en met een prachtig wit strand en een nog mooiere zee. Iedereen is afgetraind en bruin en het is al snel duidelijk dat je hier gezien moet worden. We hebben uiteindelijk maar anderhalf uur en lopen na het strand het Art Deco gebied van South Beach door. Dit deel van Miami is een beetje fout maar wel erg leuk. We lopen nog langs de tattooshop van Miami Ink, waar de show van MTV ook opgenomen wordt.

Daarna rijden we door naar Baywater. Hier kunnen we iets eten en gaan daarna op de volgende boot. We maken een toer langs de rich and famous van Miami. We zien huizen van Ricky Martin, Al Capone, Gloria Estevan en een hoop mensen waar we nog nooit van gehoord hebben maar wel ontzettend veel geld hebben. Bijna alles huizen zijn onbetaalbaar en vooral leeg. Zo lijkt het immers. De ene jacht is nog groter dan de ander en ook jetski’s scheuren voorbij, zelfs een dolfijn zwemt nog langs de boot. Het is Miami zoals je het verwacht en op TV ziet. Orlando is maar een dorp vergeleken de metropool Miami. Het was een dagje Miami in een notendop maar zeker een die smaakt naar meer. Morgen maar weer eens vroegop… Het pretpark in.

Britt   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone

    Reacties

  1. paula

    kind wat een avonturen. Geweldig toch. Xxx

    reageer op dit bericht