Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Don2Suri

calender 2 december 2015 point Donna prijs Don2Suri, Gastblog, Paramaribo, Suriname

IMG_4894

Een jaar naar het buitenland om te wonen en werken. Klinkt als een ideaal toch? Dat vond ik ook! Dus dat was mijn plan nadat ik afstudeerde als grafisch ontwerper aan de kunstacademie in Den Haag. Ik was de drukte en het gehaaste leven van de afgelopen jaren wel een beetje zat en dacht dat ik in Suriname wel de druk van de ketel kon halen. Want je weet wat ze zeggen, toch? “No spang”, maak je niet druk! Bovendien ligt mijn interesse in het land erg hoog. Mijn opa was namelijk Surinaams, maar ik heb hem nooit echt gekend. De rest van de familie is nooit zo bezig met onze roots en geen van ons is er dan ook eerder geweest, waardoor het juist nog meer mijn interesse wekte.

Maanden was ik bezig met het regelen van deze verhuizing. Werk vinden was natuurlijk een pre en dat vond ik eigenlijk vrij snel door te reageren op Surinaamse vacatures. Dan natuurlijk nog het werkvisum indienen, en tsja… Dat duurt lang… Het blijven natuurlijk Surinamers 😉 Dinsdag 17 november was t dan eindelijk zo ver! Ik had mijn fijne huisje in Den Haag verlaten, een afscheidsfeestje gegeven en toen ineens stond ik op Schiphol. Het voelde alsof ik op vakantie ging, maar dan met heel veel lieve mensen die me kwamen uitzwaaien. – ik ben overigens nog nooit alleen op vakantie geweest. Ik durf vaak niet eens alleen naar een feestje te gaan, dus dit was wel extra spannend. – Mijn tas zat vol gepakt met lieve kaarten en foto’s die ik op het vliegveld nog even in mijn hand gedrukt kreeg. Dit maakte de lange vlucht richting Zuid-Amerika wel een stuk aangenamer. 

IMG_7216

Na ruim 9 uur in een gigantische boeing van de KLM deed ik mijn eerste stap op Surinaamse grond. Het was warm en klam, maar ik was dolenthousiast. Mijn nieuwe werkgevers wachtten me op op het vliegveld. Het was zo leuk om ze in het echt te zien na zoveel contact via Skype. We herkenden elkaar in eerste instantie niet eens. Helaas was het al donker bij aankomst, waardoor ik weinig van mijn nieuwe leefomgeving meekreeg, maar daardoor was de verrassing de volgende ochtend extra groot. Na het openen van de gordijnen in mijn nieuwe kamer maakte ik wel een klein vreugdesprongetje.

IMG_7170b

Want je weet wat ze zeggen, toch? “No spang”, maak je niet druk!

De eerste dagen waren vooral een grote verkenning voor mij. Ik hoefde pas de eerst volgende maandag te beginnen met werken, dus ik had nog een paar vrije dagen. Ik liep naar de stad (tenminste dat dacht ik, want achteraf bleek ik niet eens in de buurt te zijn van het centrum) waar ik een simkaart wilde kopen, me wilde melden bij de vreemdelingenpolitie en een bankrekening wilde openen. Ik kwam met lege handen thuis… En ook nog eens bezweet. Ik zweette op plekken waarvan ik niet wist dat daar vandaan zweet geproduceerd kon worden. De moed zakte me in de schoenen. Waar was ik aan begonnen?! Alles werd me tegengewerkt. Gelukkig heb ik een leuke huisbazin die me op sleeptouw nam en de volgende dag hebben we (bijna) alles kunnen fixen.

Wat ik die dag ook gefixt heb, is een fiets! Ik liep even een rondje rondom mijn wijk en raakte aan de praat met een groep gasten die aan een welverdiend biertje begonnen waren om de dag mee af te sluiten. Voor ik het wist was ik 4 uur verder, had ik een fiets te leen voor een jaar, mijn eerste Parbo biertje in mijn mik en gratis avondeten. Goed geregeld!

Heb je geen zin om te lezen? Geen probleem, ik hou namelijk ook een youtube-kanaal bij!
Check it out op deze link!

  Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone

  Reacties

 1. Naomi

  LOBI!

  reageer op dit bericht

  Donna

  <3

  reageer op dit bericht


 2. Monique

  Wat een avontuur ben je aangegaan en wat heb je al veel meegemaakt in die paar weken dat je er bent. Ontzettend spannend en super knap dat je dit doet:-). Leuk om je blog te lezen en filmpjes te bekijken op YouTube!!

  reageer op dit bericht


 3. Donna

  Dank je wel lieve mama

  reageer op dit bericht