Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Albert en ik

calender 11 december 2015 point Donna prijs Don2Suri, Gastblog, Paramaribo, Suriname

Schermafbeelding 2015-12-10 om 22.42.33
Albert leerde ik kennen op de eerste avond van mijn intrede in mijn nieuwe huis in Paramaribo. Ik bespeurde de keuken in het duister, aangezien het licht defect was, op zoek naar wat te drinken. Ineens zag ik iets kruipen. “Een gekko!”, dacht ik. Hoe naïef van mij. In alle opwinding en nieuwsgierigheid ben ik nog naar voren gebogen om het lieve wezentje van dichtbij te bekijken. Want begrijp me niet verkeerd, hij liep zo schattig in kringeltjes en het ging heel snel. 
Toen ik wegliep kreeg ik echter een beetje de kriebels en begon ik aan mijzelf te twijfelen, want “wie weet was het wel een kakkerlak”…

“ALBERT WAS BACK!”

Enkele dagen daarop was ik wederom de keuken onveilig aan het maken. Weer kon ik geen hand voor ogen zien, maar ik was het incident van daarvoor allang weer vergeten. Mijn knorrende maag had de overhand en ik stapte nietsvermoedend over de drempel richting het paradijs voor de smaakpapillen (als ik boodschappen had gedaan tenminste…). Toen mijn oog plots werd getrokken richting de wasbak, werden mijn twijfels werkelijkheid. Daar liep Albert; in volle glorie. Zijn ovale lichaam schitterde in het maanlicht. Terwijl hij ondertussen rustig de kraan aan het betasten was met zijn voelsprieten, slaakte ik een klein kreetje uit. Maar ik moest me vermannen! Ik had honger, dus ik mocht niet opgeven! Sluipend heb ik de koelkast bereikt, want zo zou hij me misschien niet opmerken. Vervolgens heb ik rechtsomkeer gemaakt en ben met de buit onder de arm teruggekeerd naar mijn kamer.

IMG_7659

Afgelopen zondag leek het een slim idee om ’s middags mijn eten voor de komende week te bereiden. Het was ten slotte weekend en dan ben ik niet genoodzaakt om in het donker te koken. Met Albert in mijn achterhoofd was dit een extra goed plan! Zo zouden we elkaar niet tegen het lijf lopen.
Op het menu stond spaghetti. Ik pakte een pan uit het kastje en voordat hij het fornuis had bereikt denderde hij al op de grond en lag ik te bibberen onder een stoel. ALBERT WAS BACK! Op de pan, naast mijn hand. 
Ik snapte er niks van. ’s Middags was dit mijn territorium, hij had de avond al geclaimd! Ik voelde me bedrogen. Maar ik moest eten, dus ik ging heldhaftig door, ondanks dat Albert aan de zijkant van het fornuis ging chillen naast de gasknoppen. Mijn eten smaakte aangebrand.

Vanavond wilde ik mezelf verwennen en ik kocht een grote bak ijs. Nadat ik had gedoucht en mezelf in mijn chill-outfit had gehesen waande ik mij richting de keuken. Ik was op alles voorbereid, maar niet op dit! Nog geen twee meter verwijderd van mijn deur zat Albert! Hij keek me recht aan! Ik verstijfde. “Wat deed hij HIER?” “Waarom is hij UIT de keuken?” “Waarom volgt hij me?” Vanalles ging er door mijn hoofd, terwijl de tijd even stil leek te staan. Ik wilde hem verpletteren met mijn gewicht, maar ik was op blote voeten. Tenslotte was hij hier eerder, ik was eigenlijk op zijn terrein, dus wat gaf mij het recht om hem uit zijn eigen huis te bannen. Bovendien ga ik over twee dagen verhuizen, dus dan kan hij weer gerust de hoofdbewoner worden. 
Opeens liepen zijn zes pootjes harder dan ooit tevoren! Maar Albert was ook in de war, want hij rende recht op mij af. Met een placemat probeerde ik hem te verhinderen. Met succes. Hoppa, richting de keuken! Maar nee, meneer klom de muur op en plots was ik hem kwijt. Hij was nergens meer te bekennen. 
Ik zag mijn kans schoon en sprintte terug mijn kamer in. De deur is inmiddels gebarricadeerd en de kieren zijn opgevuld met plastic zakken. Ik sterf van de dorst, maar het kwaad is verhinderd.

Over twee dagen verlaat ik dit huis. 
Albert, ik hoop dat onze wegen zich vanaf vanavond scheiden en het ga je goed.

Heb je geen zin om te lezen? Geen probleem, ik hou namelijk ook een youtube-kanaal bij!
Check it out op deze link!

  Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone

  Reacties

 1. Monique

  Hahaha, wat je al niet meemaakt in dat verre Suriname 🙂

  reageer op dit bericht


 2. Naomi

  Hahahahahahahahah heldin!

  reageer op dit bericht


 3. Amber

  In je volgende huis, André de Slang?

  reageer op dit bericht


 4. Amber

  In je volgende huis, André de Slang?

  reageer op dit bericht