Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Chillen op de Antillen

calender 14 september 2016 point Britt prijs *liveblog, Curacao, Mambo Beach, Willemstad

curacao02

curacao01

curacao03

image

Daar zijn we weer, vanaf weer een heel ander deel van de wereld als afgelopen jaren. Dit jaar gaan we voor het Caribische Curacao en het Zuid-Amerikaanse Suriname. Twee plekken waar beide Nederlands gesproken wordt en waar we op Curacao zelfs met guldens betalen.

We beginnen op Schiphol, het is 6 uur in de ochtend is, de zon zelfs is nog niet eens op als we bij de incheckbalie staan. Het is precies 15 jaar geleden dat de Twin Towers naar beneden kwamen en dus geen dag om je tas ergens neer te gooien, weg te lopen en stewardessen de schrik van hun leven te bezorgen (Naomi?!)

Na 8 uur vliegen komen de eerste eilanden in beeld, de kustlijn is lichtblauw, de stranden wit en bergen vol groene begroeiing. We komen aan op Sint Maarten, waar het vliegveld aan het strand ligt en je vanuit je vliegtuigraampje je bijna de mensen op het strand kunt high-fiven, zo dicht vlieg je erover. Hier gaan er mensen uit en in en vliegen we door naar Curacao.

Het is heet, heel heet. Als we via het binnenland naar de stad rijden is het eerlijk gezegd best armoedig, veel is vervallen en het landschap is best door en droog. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en ons hotel is prima, er zit een zwembad bij en dat is wel fijn met deze temperaturen. Maar ondanks dat Curacao bij Nederland hoort heeft het er bar weinig met elkaar te maken

Deze eerste 1,5 dag doen we niks, we hangen bij het zwembad, de kleurrijke stad voor boodschappen en avondeten en in onze hotelkamer met airco, die we overigens bijna niet meer gehad hadden, iets met een theedoek op een elektrische kookplaat die nog aanstond (Naomi?!)

Dinsdag gaan we voor het eerst de hort op, naar het strand. Het is een strand waar je entree voor moet betalen en daarna ook nog een bedje huurt, prima overigens. Het strand is wit, de zee kraakhelder en tussen onze bedjes staat een palmboom. We hebben een vreselijke jetlag en we zijn ook vroeg op het strand. We lezen, luieren, koelen af in de zee en Britt gaat volop op snorkelavontuur. Tussen de rotsen zwemmen er volop vissen, grote en kleine, met stippen of strepen. Ze kijken niet meer op van de mensen en je zwemt er gewoon tussendoor.

Enigszins verbrand hier en daar gaan we halverwege de middag weer terug naar de airco in de hotelkamer en doen we weer eens niks… Morgen gaan we op avontuur naar Klein Curacao.

Britt   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone