Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Het zwarte gat

calender 16 september 2016 point Britt prijs *liveblog, Curacao, Willemstad

image

Op het programma voor vandaag stond vrij weinig, beetje luieren, bij het zwembad hangen, zwemmen, de stad in voor een paar kleine boodschappen en vanavond uit eten met uitzicht over de oceaan. Vergeet alles wat hier boven staat want alles werd rigoureus geschrapt.

Niet vrijwillig natuurlijk. Als we even voor negen uur door hebben dat de WiFi niet meer werkt duurt het nog minstens een kwartier voordat we doorhebben dat het licht en de airco ook gestopt zijn. Het blijkt een algehele staking te zijn waardoor de stroomvoorziening voor het eiland is afgesloten. Ja dat lees je goed, gelukkig is het pas negen uur en is er niks aan de hand, de kamer is nog koel en het zal zo wel over zijn, we gaan bij het zwembad hangen, koelen af in het water en het goed vertoeven.

Na een paar uur wordt het zwembad steeds smeriger, er wordt niks meer uitgefilterd, de kamer is bloedheet, telefoons en iPads zijn leeg. We hebben nog pizza over van de avond ervoor en omdat we een elektrisch kookplaatje hebben kunnen we deze niet verwarmen, wanneer we bekijken of we deze ook koud op kunnen eten breekt de hel los. De vriezer is gaan ontdooien en heeft onze voedselvoorraad volledig doorweekt, pizza’s soppen, chocolade is melk geworden en de rest van het eten is op. Gelukkig zijn alle winkels dicht, blijken de restaurants dicht te blijven en hebben we honger.

Morgen hebben we pas een auto en dus zijn we gebonden aan ons hotel en de sauna die onze kamer nu is. De staking duurt en duurt en soms roept er iemand dat er een akkoord is en het zo weer aangaat. Het hotel zorgt goed voor de gasten met drinken, briefjes om ons op de hoogte te houden en in het restaurant kunnen we romantisch met kaarslicht eten. Je hebt geen idee wat je in je mond stopt of dat er ├╝berhaupt iets op je vork zit want eten met kaarslicht is vooral onhandig en donker.

De verwachting is dat we de volgende ochtend weer stroom hebben en dus maken we ons op voor een hele hete nacht (maar niet zo een als je zou willen, (sorry mam!)). Wonder boven wonder gaat het licht dan toch rond 8 uur in de avond weer aan en kunnen we eindelijk afkoelen in de airco. Morgen gaan we weer wat nuttigs doen.

Lees hier het bericht op Nu.nl: Algehele staking legt deel openbare leven Cura├žao plat
http://nu.nl/binnenland/4322145/algehele-staking-legt-deel-openbare-leven-curaao-plat.html

Britt   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone