Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Over de top

calender 19 september 2016 point Britt prijs *liveblog, Christoffel Park, Curacao

curacao20

curacao19

curacao23
curacao22
curacao21
curacao24

curacao25

curacao27

curacao28

curacao26

We zijn er even een dagje tussenuit geweest, niet dat we niks gedaan hebben – in tegendeel zelfs, we waren gewoon een beetje lui… Dus hier komt het, twee dagen in één, hier gaan we.

Zaterdag zijn we begonnen bij het Flamingo Meer, waar je inderdaad flamingo’s kunt zien. Het meer popt ineens op uit het niks op aan de weg en daarom komt het een beetje onverwacht. De flamingo’s zijn best ver weg maar we kunnen ze vrij aardig zien.

Daarna gaan we door naar de strandjes, eerst Porto Marie, waar je eigenlijk moet betalen maar we als Ali Illigali weer gratis heen gaan en snel vertrekken voordat iemand op ons afkomt om geld. Krenterige Nederlanders weer (maar we waren ook gewoon klaar om verder te gaan!)…. Daarna gaan we door naar Kleine Knip, waar we gratis heen kunnen. We snorkelen er weer op los en met zout in ons haar scheuren we weer in onze Picanto naar ons hotel.

Zondag gaat de wekker super vroeg, om 6 uur zitten we in de auto richting het Christoffelpark, een natuurgebied aan de westkant van het eiland. Hier begint zich de hoogste berg van Curacao en wij willen naar de top. De berg is ‘maar’ 375 meter hoog, maar de klim duurt een kilometer of 5. De eerste twee kilometer gaan vrij eenvoudig, het pad ligt vol stenen en is nog niet zo stijl. Kilometer 3 en 4 wordt klauteren en de laatste kilometer is het echt klimmen. We moeten onszelf over rotsblokken hijsen en sommige stukken zijn ontzettend nauw en stijl. Het is echt killing en de warmte helpt ook niet mee. Er zijn geen hulpstukken en je moet het echt zelfs doen. Eenmaal boven is het uitzicht prachtig én het waait. Niet iedereen die begint aan de tocht haalt de top, maar wij wel gelukkig.

Naar beneden is ook niet makkelijk, je moet dezelfde stijle stukken weer af en met een verkeerde move kun je meters naar beneden glijden. We komen heelhuids beneden en genieten volop van de airco in de auto. Omdat we toch in het park zijn doen we ook nog een andere route met de auto. De natuur is prachtig, we rijden langs hele donkere grotten, die stiekem best eng zijn en de wegen zijn soms net achtbanen zo stijl naar boven en naar beneden. Maar Naomi zit als een baas achter het stuur en zorgt ervoor dat we bijna overal vlekkeloos aankomen.

Omdat we toch lekker sportief bezig zijn rijden we door naar Playa Kalki, daar gaan we weer wat snorkelen en belonen we onszelf met een lekker drankje (wat Britt na 1 slok over de hele tafel gooit) en een heerlijk broodje kroket, want dat kan hier gewoon. Naomi vergeet der snorkelset ergens (geen idee waar) en rijdt als klap op de vuurpijl nog tegen een niet te missen bord aan. Waar ze overigens graag de schuld geeft aan de meneer die hielp met parkeren. Want Naomi vertrouwt mensen die ze nog nooit gezien heeft meer dan iemand die ze al tien jaar kent en die roept dat dit noooooit kan haha.

We genieten volop en plakken daar morgen onze laatste dag Curacao nog even aan vast, want het is hier een waar paradijsje. Oja trouwens, let even op de snorkel selfie, vinden jullie ook niet dat Britt (met snorkelset) net Marijke Helwegen is? Ik (Naomi) moet in ieder geval elke keer weer lachen!

Britt   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone

    Reacties

  1. marga

    Ja marijke precies

    reageer op dit bericht