Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


De Dode Vallei

calender 22 september 2016 point Amber prijs *liveblog, Amerika, Death Valley, Travelista, Trybeforeyoure30

TRAVELISTA | PANORAMA2Travelista | ZoutussieTRAVELSTA | BadwaterTRAVELISTA | WoestijnTRAVELISTA | Indian Summer
Vanaf Los Angeles rijden wij naar onze volgende bestemming: Las Vegas! Maar Death Valley kunnen wij natuurlijk niet overslaan, dus nemen wij een omweg. In Nederland zijn wij door verschillende mensen gewaarschuwd om op pad te gaan met een volle tank en heel veel water. Want Death Valley is een hel, hoge temperaturen en geen water.

Op onze weg komen wij genoeg benzine stations en restaurants tegen. Als wij nog ruim een halve tank hebben stoppen we bij een ‘food exit’ voor een kopje koffie. We spreken af om te tanken als we nog een kwart hebben. Niet wetende dat er daarna heel lang niets zou komen. Het was Yvette haar rij beurt en wij zagen de tank leger en leger worden. Amber keek constant hoopvol op google maps of er nog dorpjes aankwamen. Maar het duurde maar en duurde maar, zonder enig teken van leven. Met geknepen billen reden wij gestaag verder. Gelukkig bij het laatste streepje van de tankmeter doemde een gele schelp met een rood randje op. Begonnen wij te hallucineren, of was dit echt? Het was echt, nog nooit zijn wij zo blij geweest met het zien van een Shell!

Nu waren wij dan eindelijk bijna in Death Valley, de temperatuur liep langzaam op en was bij de ingang van het National Park 43 graden Celcius. Lekker warm dus. Wij hebben in totaal 3 stops gemaakt die niet veel langer duurde dan 10 min. Eerst kwamen wij langs de Stovepipe Wells, een soort miniwoestijn met zandduinen. Wij vervolgende onze weg naar de Furnace Creek, maar er viel weinig Creek te bekennen. Dus zijn wij doorgereden naar Badwater Basis, dit is een zoutvlakte op het laagste punt van Noord Amerika. Supermooi en bijzonder om te zien. Maar na de dode vallei is het dan toch echt tijd voor de levendige vallei: op naar Las Vegas!

Amber   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone