Wanderlust

Volg Amber & Yvette met hun Try Before Your 30 challenge en roadtrip door America
Of Britt & Naomi in Curacao en hun bezoek aan Don2Suri in Suriname!
Avonturen genoeg, ook naast de vaste live blogs! Stay Tuned!


Ain’t no mountain high enough

calender 29 september 2016 point Britt prijs *liveblog, Brownsberg, Suriname

suriname45

suriname37

suriname38

suriname39

suriname40

suriname41

suriname42

suriname43

suriname44

Na alle avonturen in de jungle hebben we even een dagje genomen om weer tot rust te komen. Natuurlijk kom je tot rust in de jungle maar het is ook best zwaar. Dinsdag hebben we dus, op boodschappen na, helemaal niks gedaan. Dat was niet voor niets want woensdag stond de volgende tour alweer op het programma. Voor deze tour hadden we de mogelijkheid om 1 of 2 dagen te doen en gelukkig hebben we voor het eerste gekozen, voor nu is dat wel weer even genoeg.

Eerlijk gezegd, toen de wekker ging, hadden we beide géén zin. We hebben ons uit bed gesleept en het busje in naar Brownsberg. Zoals Wikipedia zegt: Brownsberg Natuurpark is een natuurreservaat dat gelegen is in het district Brokopondo van Suriname. Het gebied ligt op een heuvel met een 400 meter hoge top en is rijk aan flora en fauna. Net als grote delen van Suriname is ook dit gebied bedekt met het tropisch regenwoud dat deel uitmaakt van het Amazoneregenwoud, het grootste regenwoud op aarde.

We rijden een uur of 2/3 voordat we bij de berg aankomen. Gelukkig hoeven we deze niet vanaf onderaan te beklimmen en kunnen we met de auto vrijwel helemaal naar boven rijden. Vanaf bovenop de berg heb je uitzicht op het Brokopondomeer, dat zo groot is als de provincie Utrecht. Vanaf daar gaan we aan de wandel, naar beneden. We hebben twee gidsen mee (en we zijn maar met zijn tweeen) en de een is biologie leraar en de ander weet veel over eigenlijk alles. We krijgen informatie over planten, bomen (wisten jullie dat je een wurgboom hebt? of een wandelende palmboom? En ja, die loopt echt) en we zien uiteindelijk de eerste apen én hoe… Ze zitten een meter of 2/3 boven ons in een tak. Het zijn drie apen, twee vrouwtjes en een mannetje, het zijn witgezichtsaki’s. We hebben ze kunnen fotograferen maar als je echt wilt weten hoe ze eruit zien moet je wel even op google kijken haha. We blijven uiteindelijk maar dalen en dalen en komen uiteindelijk uit bij de Irene waterval. Hier kunnen we even afkoelen en op adem komen, we moeten het hele stuk namelijk ook weer omhoog. Het stuk is ‘maar’ twee kilometer maar ga zelf even in 30 graden twee kilometer traplopen. Als we bij de waterval zitten zien we ook een slingeraap met een kleintje op zijn rug voorbij slingeren.

Het stuk omhoog is pittig, maar we lopen alsof we weten wat we doen. Stiekem is het natuurlijk ook al onze tweede berg deze vakantie. Weer boven worden we ook nog beloond met een boskonijn. Dit is niet zo een konijn als wij hem kennen, in Suriname kennen ze die namelijk niet en daarom hebben ze dit maar een boskonijn genoemd. Na wat speurwerk op google blijkt het een Konkoni te heten, dat zegt vast ook niemand iets… Hierboven staat wel een foto van het beestje, goed zoeken want hij kleurt mooi mee met zijn omgeving.

Daarna gaan we weer terug en helaas zijn de hondjes er niet meer, daarom nog wel een laatste fotootje van ze 🙂
Als de avond valt doen we helemaal niks meer, net als vandaag trouwens. Het is en blijft tenslotte vakantie.

Britt   Geschreven door:
Delen?Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on Google+0Email this to someone

    Reacties

  1. Paula

    Er zit een man in de waterval.

    reageer op dit bericht